skip to Main Content

Traditioneel parket

Traditioneel parket van uw dromen!

Het moment waarop u de vloer van uw dromen kiest, hangt af van veel aspecten. U zult zich wellicht afvragen of de vloer wel bij uw interieur past en welke houtsoort, welke kleur en welk patroon u het beste kunt kiezen. Is de door u te kiezen vloer geschikt voor uw specifieke (gezins)situatie? Is de door u te kiezen vloer geschikt in combinatie met vloerverwarming? Vragen die 100% juist beantwoord moeten zijn voordat u een definitieve keuze kunt maken. Een traditionele parketvloer stelt u zelf helemaal samen, onze vloerenspecialisten kunnen u daarbij helpen zodat uw droomvloer een stap dichterbij komt.

Traditionele parketvloeren zijn globaal te verdelen in:

 • Tapisvloeren
 • Verouderd parket
 • Bourgogne vloeren
 • Mozaikparket

Reacties van klanten

De ontvangst in de winkel, was vriendelijk en bij  het bezoek aan huis kwam u met praktische oplossingen. De gemaakte afspraken werden alle stipt nagekomen. Het leggen van de vloer door uw drie medewerkers gebeurde snel en - voor zover ik dat kan beoordelen - zeer professioneel.

Heel prettig ontvangen. Eerlijk, professioneel advies. Alle afspraken worden goed nagekomen. Kortom: heel tevreden over onze keuze voor dit bedrijf!

Top bedrijf, netjes afspraken nakomen, keurig op tijd, heel creatief met oplossingen m.a.w. een dikke 10

Heel prettig geadviseerd en deskundig geholpen met het kiezen van een mooie vloer. Het resultaat is prachtig geworden en de service is top! Dik tevreden.

Prachtige vloer geworden, kan niet anders zeggen! Ook zeer snelle service. Ik raad het zeker aan.

In het aankoopproces zijn we goed geadviseerd. Beneden hebben we visgraat met een biesje; vakmanschap wat zeer goed is uitgevoerd. Het contact verloopt zeer prettig en JKparketland is zodanig klantvriendelijk dat het voor menig (bouw)bedrijven een bijvoorbeeld is. Bij planningen en obstakels, die waren er ook, wordt actief meegedacht aan oplossingen.

Wij vonden een nieuwe vloer best spannend, we hadden geen enkel idee waar we moesten beginnen en hoe we in alle mogelijkheden een keuze moesten gaan maken.

Toen we in de winkel kwamen, werd het ons heel gemakkelijk gemaakt. Er werd goed naar onze wensen geluisterd, geschikte opties voor ons klaar gelegd waardoor het heel overzichtelijk werd.

De vloer is keurig gelegd en we zijn er ontzettend blij mee!

Na een goed advies en goede offerte een visgraat vloer bij JK Parketland aangeschaft. Er zou vertraging zitten in levering bij de leverancier, maar Jeroen heeft er alles aan gedaan om toch zo snel mogelijk te kunnen leveren.

Hierover uitstekend contact gehad over de status en planning. De vloer ligt er super strak in en is zeer vakkundig (en snel) gelegd. Zeer goede ervaring met JK Parketland en zou ze iedereen aanraden.

Advies over traditioneel parket

Traditioneel parket is verkrijgbaar in vele houtsoorten en kleuren. Welke houtsoort en kleur het beste bij u en uw interieur past is een vraag waar JKparketland u bij kan helpen. Een bezoek aan één van onze winkels zal u helpen gericht tot een keuze te kunnen komen. Mogelijk houtsoorten kunnen zijn:

 • Maple (Esdoorn) – licht (blond) hout
 • Eiken – geelbruin hout
 • Robijnhout (Curupixa) – rozebruin hout
 • Afzelia Doussié – oranjebruin hout
 • Amerikaans Kersen – roodbruin hout
 • Merbau – donkerrood en bruin hout
 • Afrormosia – caramelbruin hout
 • Basralocus – bruin hout
 • Wengé – zwartbruin hout

Nadat een keuze van houtsoort, formaat en kleur is gemaakt is de patroonkeuze een belangrijk onderdeel van de uiteindelijke uitstraling van uw droomvloer.

Patronen traditioneel parket

Het is bijzonder om te zien hoe een fraai legpatroon parket een geheel andere uitstraling kan geven. Iedereen heeft wel eens visgraat parket gezien, maar wist u dat er veel meer mogelijkheden zijn?

Van dubbele visgraat tot veel complexere patronen als het Cruysvoorde patroon (zie voorbeelden hieronder). Het kan allemaal. Zelfs als u een geheel eigen patroon ontwerpt, is dat in samenspraak met JKparketland vaak te realiseren. Lever een tekening van uw eigen patroon bij ons aan. Samen kunnen we vervolgens de mogelijkheden doornemen, waarna uw eigen creatie voor u verwezenlijkt wordt. Met als gevolg een prachtige en unieke parketvloer van uw dromen!

Visgraat patroon
Dubbele visgraat patroon
Stroken patroon
Weense punt patroon
Blok patroon
Hongaarse punt 45° patroon
Hongaarse punt 60° patroon
Mozaïek patroon
Landfort patroon
Holland patroon
Dordt patroon
Kubus patroon
Cruysvoorde patroon

Contact met JKparketland

JKparketland is dé vloerenspecialist waar u terecht kunt voor traditioneel parket en deskundig advies van onze vloerenspecialisten. Meer weten? Stuur een mailtje naar info@jkparketland.nl. U kunt uiteraard ook het contactformulier op de website invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Voor traditioneel parket en een deskundig vloeradvies gaat u naar vloerenspecialist JKparketland!

  HEEFT U EEN VRAAG OF WILT U MEER INFO?
  Back To Top