skip to Main Content

Kurk vloer

Kwaliteitsvloeren en vloeronderhoud

Voor een topkwaliteit kurk vloer gaat u natuurlijk naar vloerenspecialist JKparketland. Is uw bestaande vloer aan vervanging toe? Of bent u gewoon uitgekeken op uw oude vloer en vindt u dat het tijd is voor een nieuwe vloer in de woonkamer, slaapkamer of keuken? Met een kurk vloer kiest u voor een duurzame en sfeervolle vervanging van uw oude vloeren.

Bij JKparketland vindt u gegarandeerd een kurk vloer die naadloos aansluit bij uw interieur. Ook voor advies over andere soorten vloeren en vloeronderhoud kunt u bij JKparketland terecht. Kom gerust kijken in onze showrooms in Hilversum, of bekijk alvast ons aanbod kurk vloeren op onze website.

Reacties van klanten

De ontvangst in de winkel, was vriendelijk en bij  het bezoek aan huis kwam u met praktische oplossingen. De gemaakte afspraken werden alle stipt nagekomen. Het leggen van de vloer door uw drie medewerkers gebeurde snel en - voor zover ik dat kan beoordelen - zeer professioneel.

Heel prettig ontvangen. Eerlijk, professioneel advies. Alle afspraken worden goed nagekomen. Kortom: heel tevreden over onze keuze voor dit bedrijf!

Top bedrijf, netjes afspraken nakomen, keurig op tijd, heel creatief met oplossingen m.a.w. een dikke 10

Heel prettig geadviseerd en deskundig geholpen met het kiezen van een mooie vloer. Het resultaat is prachtig geworden en de service is top! Dik tevreden.

Prachtige vloer geworden, kan niet anders zeggen! Ook zeer snelle service. Ik raad het zeker aan.

In het aankoopproces zijn we goed geadviseerd. Beneden hebben we visgraat met een biesje; vakmanschap wat zeer goed is uitgevoerd. Het contact verloopt zeer prettig en JKparketland is zodanig klantvriendelijk dat het voor menig (bouw)bedrijven een bijvoorbeeld is. Bij planningen en obstakels, die waren er ook, wordt actief meegedacht aan oplossingen.

Wij vonden een nieuwe vloer best spannend, we hadden geen enkel idee waar we moesten beginnen en hoe we in alle mogelijkheden een keuze moesten gaan maken.

Toen we in de winkel kwamen, werd het ons heel gemakkelijk gemaakt. Er werd goed naar onze wensen geluisterd, geschikte opties voor ons klaar gelegd waardoor het heel overzichtelijk werd.

De vloer is keurig gelegd en we zijn er ontzettend blij mee!

Na een goed advies en goede offerte een visgraat vloer bij JK Parketland aangeschaft. Er zou vertraging zitten in levering bij de leverancier, maar Jeroen heeft er alles aan gedaan om toch zo snel mogelijk te kunnen leveren.

Hierover uitstekend contact gehad over de status en planning. De vloer ligt er super strak in en is zeer vakkundig (en snel) gelegd. Zeer goede ervaring met JK Parketland en zou ze iedereen aanraden.

Wat is kurk?

Kurk wordt gemaakt van de schors van de kurkeik. Deze eiken vinden we vooral in Spanje en Portugal. Als een eik 25 jaar oud is kan de eerste kurk geoogst worden. Daarna kan er elke 9 jaar kurk van de eik gehaald worden. Dit noemen ze het schillen van de kurkeik. Met het verkregen materiaal kunnen kurkproducten gemaakt worden, zoals kurk vloeren. De belangrijkste eigenschappen van kurk zijn: thermische isolatie, geluiddempende werking, veerkrachtig en anti statisch.

Eigenschappen van een kurk vloer

Een duurzame kurk vloer voelt zeer zacht aan en heeft een zeer goede geluids- en warmte isolerende werking. Omdat de vloer zeer zacht is, is deze ideaal voor mensen met pijnlijke gewrichten en voor gezinnen met kleine kinderen. Heeft u problemen met de luchtwegen, of heeft u een allergie? Ook dan is kurk een uitstekende keuze. Een kurkvloer heeft een vuilafstotende laag. Dat maakt ook het onderhouden van een kurk vloer zeer eenvoudig. Stofzuigen is in principe voldoende.

Soorten kurk vloeren

Kurkvloeren is een prachtig duurzaam natuurproduct dat in verschillende kleuren, maten en uitvoeringen verkrijgbaar is. Zo zijn er:

  • Kurktegels
  • Kurkparket, met een MDF-laag onder de kurklaag
  • Kurklaminaat
  • Kurk op rollen

De meeste mensen kiezen voor een vloer van kurktegels of kurklaminaat. Kurk op rol wordt meestal gebruikt als ondervloer vanwege zijn warmte- en geluidsisolerende eigenschappen. Ideaal voor gebruik in appartementen of bovenwoningen.

Kurk vloeren bekijken en vergelijken

Wilt u meer weten over kurk vloeren en het uitgebreide aanbod? Kom dan gerust naar onze showroom in Hilversum om de verschillende kurk vloeren te bekijken en te vergelijken. Zo kiest u gegarandeerd de beste vloer voor uw situatie!

Contact met JKparketland

JKparketland is dé vloerenspecialist waar u kunt kiezen uit een een uitgebreid assortiment kurk vloeren en waar u kunt rekenen op deskundig advies van onze vloerenspecialisten. Meer weten? Neem contact met ons via 035-772 31 53 of stuur een mailtje naar info@jkparketland.nl. Of vul het het contactformulier op de website in. Voor kurk vloeren en deskundig vloeradvies gaat u naar vloerenspecialist JKparketland!

    HEEFT U EEN VRAAG OF WILT U MEER INFO?
    Back To Top